Kocaeli İzmit'te muhteşem 23 Nisan Konseri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çınar Çocuk Korosu Yunus Emre Kültür Merkezinde sahne aldı. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konser izleyenlerden büyük alkış aldı.

KOCAELİ İGFA- İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve İzmit Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle müziğe ilgi duyan çocuklar için hayata geçirilen Çocuk Korosunda çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Çınar Çocuk Evi’nde ve İZMEK’te eğitim gören çocuklardan oluşan Çınar Çocuk Korosu Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

BİRÇOK FARKLI ŞARKI SESLENDİRİLDİ

Aralık Ayı’nda kurulan İzmit Belediyesi Çınar Çocuk Korosu 8 şarkıdan oluşan repertuvarı ile dinleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyesi Tuncay Aşkın, İzmit Belediyesi üst yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GURURLU VE MUTLUYUZ”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Böylesine anlamlı, böylesine güzel ve Atamızın bizlere, çocuklarımıza armağan ettiği bayramımızı coşkuyla sizlerle ve çocuklarımızın emeğiyle kutluyoruz. Varlığını hürriyetine adamış bir milletin temsil edildiği, milletin iradesinin yansıtıldığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının yıl dönümündeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ettiği bugün hepimiz gururluyuz ve mutluyuz.

“GELECEĞİN SANATÇILARI ÇIKACAK”

Bugün burada Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nde eğitim gören çocuklarımızla İZMEK’te eğitim gören çocuklarımızın oluşturduğu Çınar Çocuk Korosu 23 Nisan Konserini dinlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerine vesile olan eğitmenlerimize emekleri için kentimiz ve geleceğimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Evlatlarımızın arasından geleceğin sanatçıları çıkacaktır.

“ÇOCUKLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM”

İzmit Belediyesi olarak kendisini her alanda ifade eden çağdaş çocuklar yetiştirmek için tüm imkanlarımızla çocuklarımızın yanındayız. Çocuklarımızın barış ve huzur içerisinde yaşayacağı bir dünya için çalışmaktan bir an olsun vazgeçmiyoruz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum, çocuklarımıza başarılar diliyorum." Konser sonrası Başkan Hürriyet eğitmenlere ve koroda görev alan çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.


- Türkiye Haberi, Yaşam bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/10053167/kocaeli-izmitte-muhtesem-23-nisan-konseri