Hakkari'de dedektör köpekler polisin büyük destekçisi

Hakkari ve Yüksekova Emniyet Müdürlükleri bünyesindeki hassas burunlu 4 köpek, narkotik ekipleriyle katıldıkları operasyonlarda uyuşturucuya geçit vermiyor.

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezinde aldıkları eğitimlerin ardından kente gönderilen Ayzek, Roma, Tipi ve Işık adlı dedektör köpekler, terörün finans kaynağı uyuşturucu ile mücadelede etkin rol oynuyor.

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre İl merkezi ve Yüksekova'daki Köpek Eğitim Merkezlerinde günlük bakımları ve eğitimleri titizlikle yapılan köpekler, kent genelinde uyuşturucu operasyonları ve yol kontrollerinde Polislerin en büyük yardımcısı oluyor.

Hassas burunları sayesinde en gizli yerlere türlü yöntemler kullanılarak saklanan uyuşturucuları kolayca bulan özel eğitimli köpekler, geçen yıldan bu yana kent genelinde katıldıkları operasyonlarda tonlarca uyuşturucunun ele geçirilmesini sağladı.

Zehir tacirlerinin adeta korkulu rüyası olan köpekler, geçen yıldan bu yana yaklaşık 6 ton eroin, 125 kilogram sentetik uyuşturucu ve 21 ton asit anhidritin (uyuşturucu yapımında kullanılan bir tür madde) bulunmasına katkı sağlayarak narkotik ekiplerinin en büyük destekçisi oldu.

UYUŞTURUCUYA VURULAN HER DARBE TERÖRE VURULUYOR

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Fatih Dörtdoğan, kentin iki ülkeye sınırının bulunması dolayısıyla önemli bir konumda olduğunu söyledi. Her sene rekor tazeleyen bir kadroyla çalıştıklarını belirten Dörtdoğan, geçen yılın ocak ayından bu yana yaklaşık 6 ton eroin ele geçirdiklerini dile getirdi.

- Türkiye Haberi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/10058293/hakkaride-dedektor-kopekler-polisin-buyuk-destekcisi