Şehit Binbaşı Ercüment Türkmen kabri başında anıldı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde şehit binbaşı Ercüment Türkmen, ailesi, ilçe protokolü ve adını taşıyan ortaokul öğrencileri tarafından kabri başında anıldı.

BURSA - Şehit Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen, şehadetinin 14'üncü yılında Bursa'nın Mudanya ilçesindeki mezarı başında dualarla anıldı.

Anma programına Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, şehidin ailesi ve silah arkadaşları ile ilçe protokolü, Yıldırım Şehit Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen Ortaokulu öğrencileri ve misafirler katıldı. Kur'an-ı Kerim okunarak, dua sonrasında şehidin kabrine karanfiller bırakıldı.

Programda şehidin ailesi ile yakından ilgilenen Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, ihtiyaç ve taleplerini de dinledi. "Şehit aileleri, kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir" diyen Kaymakam Terzi, "Emanetlerine sahip çıkmak ise bizim birinci vazifemizdir. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, ailelerine de sabırlar versin" dedi.

Hatırlanacağı gibi Şırnak'ta Cudi Dağı Çelesor Tepe mevkiinde terör örgütüne yönelik 2008 yılında yapılan operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen Binbaşı Ercüment Türkmen, vasiyeti üzerine eşinin memleketi olan Mudanya'da toprağa verilmişti.

- Türkiye Haberi, Yaşam bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/10062536/sehit-binbasi-ercument-turkmen-kabri-basinda-anildi