Baklava bayramın adı tadı ama...

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramının olmazsa olmazı Baklava…. Her pahalı baklava iyi midir ? Ucuz baklava sağlığa zararlı mı?

Hakan İsteniş TÜPLEK/ AFYONKARAHİSAR İGFA- Ramazan Bayramı öncesinde baklava almadan mutlaka uyarılarımıza göz atın Geçen yıllara göre bu bayramda daha pahalıya satılan baklava sahtekarlarında iştahını kabartmış olabileceğinden baklava alırken dikkat etmek gerekiyor. Dini bayramlarda daha çok ikram edilen baklavanın bilindik bir yerden alınması gerekiyor. Ama kimi satıcıların aşırı pahalı fiyatlar ile vitrinleri süsleyen baklava tüketicilerin tepkisine neden oluyor. Öyle ki yüksek fiyatlar nedeniyle ne yazık ki düşük bütçeye sahip tüketiciler bilerek sağlıksız ürünlere

yönelmek zorunda kalıyorlar. Diğer taraftan tüketicilerin büyük bir çoğunluğu iyi baklavayı sağlıksız baklavadan ayırt edebilecek kadar yeteneğe sahip değil. Bir tarafta yüksek fiyatlar, bir tarafta az gelir tüketiciyi zor durumda bırakıyor.

GIDA ÜRETİMİ İÇİN İLK MALZEME VİCDAN OLMALI

Baklava üretiminin temel malzemelerinden olan yeşil fıstık ve yağ üretici tarafından iyi seçilmeli. Tüketiciye kaliteli malzemelerden yapılmış ürünler doğru fiyatlama ile satılmalı. Pancar keri yerine sıvı şekerden üretilen, bezelye ile süslenen baklavalar yüksek fiyata satılmamalı…. İşte tüketicinin beklentisi bu….. Lezzetli bir baklavayı, ucuz bir baklavadan ayırın en önemli özellik ağızda iyi bir tat bırakması ve çıtır çıtır bir lezzetin ağzınızda dağılması gerekir.

- Türkiye Haberi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/10081476/baklava-bayramin-adi-tadi-ama