İzmir Bergama'da 'özel' yemekler yarıştı

İzmir'in Bergama ilçesinde özel eğitim sınıflarında okuyan engelli öğrenciler yemek pişirdi, lezzeti damaklarda kaldı

İZMİR - İzmir Bergama’da özel eğitim sınıfları öğrencilerinin yaptıkları yemekler yarıştı.

Bergama’da düzenlenen Özel Şefler “Mutfakta Engel Yok” yarışmasına katılan Ortaöğretim düzeyi özel eğitim sınıflarında okuyan öğrenciler hünerlerini sergilediler.

Etkinliğe katılan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, yöresel tatlarla birbirinden güzel yemekler hazırlayan her bir öğrenciyi kutladı. Etkinliğin düzenlemesinde emek harcayan herkese teşekkür etti.

Erdal Önder Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmada, İzmir genelinde Ortaöğretim düzeyinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı’nda eğitim gören Özel Eğitim Gereksinimi olan öğrencileri önlüklerini takıp, tezgahların başına geçti. Hünerlerini sergiledi. Yarışmaya Bergama, Aliağa, Buca, Karşıyaka, Konak ve Ödemiş ilçelerinde 6 ayrı okulda öğrenim gören 85 öğrenci katıldı.

Özel Şefler 2022 “Mutfakta Engel Yok” Yarışması ile ilgili bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, burada pişirilen birbirinden leziz yemekleri tatma fırsatı yakaladıklarını belirterek, çocukların pişirdiği, uğraş verdiği her yemeğin tadı bize ayrı bir lezzet sunduğunu kaydetti.

- Türkiye Haberi, Yaşam bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/10338678/izmir-bergamada-ozel-yemekler-yaristi