İnternet Gazetecileri Federasyonu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

"Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na sunulması ardından İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

BURSA - İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, sektörün uzun bir süredir beklediği basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren "Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin dün TBMM'ne sunulması ardından sosyal medya hesabından teşekkür mesajı yayımladı.

ÜÇ YILLIK SÜREÇ...

İGF Genel Başkanı Mesut Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TBMM Genel Kurulu'na sunulan yasa teklifi dolayısıyla federasyon olarak üç yıllık süreçteki mücadelelerine atıfta bulundu.

Demir, üç yıllık süreç boyunca konuyla ilgili desteklerini istedikleri ve yasanın meclise gelmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun olmak üzere tüm siyasilere teşekkür etti.

Genel Başkan Demir federasyon yönetimi adına yaptığı paylaşımında, "AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’a, Dijital Mecralar Komisyonu’na, MHP Milletvekillerine, yasaya tam destek verecekleri sözünü veren CHP ve İYİ Parti milletvekillerine teşekkür ediyor, yasanın medya camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İNTERNET HABER SİTELERİ 'SÜRELİ YAYIN' OLUYOR

Hatırlanacağı gibi dün TBMM Genel Kurulu'na AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasıyla sunulan teklife göre; yasal zemine kavuşturulmaları amacıyla internet haber siteleri ile basın kartına ilişkin hususlar Basın Kanunu'nun kapsamına alınarak radyo, televizyon, kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttükleri enformasyon hizmetlerinde çalışan kamu personelinin basın kartı düzenlenmesi bakımından süreli yayın çalışanları gibi değerlendirilmesi öngörülüyor.

Teklifle internet haber siteleri de süreli yayın tanımı kapsamına alınıyor.

İnternet haber sitelerinde yayınlanacak resmi ilan ve reklamların kapsam ve esaslarının da belirlendiği teklifle, internet haber sitelerinde resmi ilan ve reklamların Basın İlan Kurumu aracılığıyla yayınlanabilmesine imkan sağlanması bekleniyor.

Yaklaşık üç yıldır çeşitli temaslarda bulunan ve pandemi dönemine rağmen geçen yıl da Ankara temaslarını sürdüren İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) heyeti, 2021 yılı Temmuz ayında TBMM’ye yaptığı ziyaretlerde, grup toplantısını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında siyasilerle buluşmuştu.

- Türkiye Haberi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/10404446/internet-gazetecileri-federasyonundan-cumhurbaskani-erdogana-tesekkur