21. Ulusal Marmara Üniversitesi Tıp Öğrenci Kongresi (MaSCo) Başladı

21. Ulusal Marmara Üniversitesi Tıp Öğrenci Kongresi başladı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından her yıl düzenlenen Ulusal MaSCo Öğrenci Kongresi açılışı, 27 Mayıs Cuma günü Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Sertaç Sırma Konferans Salonunda gerçekleşti.

Program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Açılış konuşmasında Kongre Eş Başkanı Aysu Özcan bu kongre ile katılımcılara ışık tutmayı hedeflediklerini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti ve başarılar diledi. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Süleyman Şehirli “Kongreyi bu hale getiren heyecanlarıyla güzelleştiren öğrencilerimize ve onları her zaman destekleyen hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt konuşmasında “Daha önceki yıllarda poster veya sözlü sunumların yanı sıra, yüksek etki değerli dergilerde yayın olmuş ve hatta TÜBİTAK projesi haline getirilmiş çalışmalarınız sayesinde, Türkiye’nin ilk ve en eski tıp öğrenci kongresi her yıl daha kaliteli hale gelerek devam ediyor.” sözleriyle kongrenin önceki başarılarına da dikkat çekti.

Açılış konferansında Koç Üniversitesi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Cerrahi Bilimler Başkanı Prof. Dr. Volkan Adsay, ‘Atlantik’in Öte Yakasında Tıp : 28 Yıllık ABD Deneyiminden Gözlemler’ adlı sunumunda katılımcılara meslekteki ilk deneyimlerinin ışığında Tıp eğitiminin kültürel farklılıklarından bahsederken, öğrencilerle motivasyon niteliğinde anekdotlar paylaştı.

29 Mayıs’a kadar Başıbüyük Kampüsünde devam edecek olan MaSCo’22, deneysel araştırmalardan, alanında uzman isimlerin gerçekleştireceği konferanslara ve atölyelere kadar pek çok deneyimi katılımcılara sunacak. Tıp öğrencilerinin danışmanları ile birlikte eğitim öğretim dönemi boyunca hazırladıkları “deneysel” ve “gözlemsel” araştırmaları, alanında uzman ve tarafsız jürilerce değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda dereceye giren araştırmalar ödüllendirilecek.

 

- Türkiye Haberi, Haberler bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/10404734/21-ulusal-marmara-universitesi-tip-ogrenci-kongresi-masco-basladi