Mimarlar Odası Temsilcileri SDÜ’nün Konuğu Oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi, üniversite-şehir bütünleşmesi kapsamında Isparta Mimarlar Odası temsilcilerini ağırladı.

Mimarlar, yerleşkelerimizde yer alan Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (RATEM), Çalgı Belgeliği, Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi, Halı Müzesi, Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mimarlık Fakültesine ziyarette bulundu.

Program öncesinde konukları Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu karşıladı. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde mimarlar odası üyeleriyle bir araya gelen Prof. Dr. Dulupçu, konuklara SDÜ’nün akademik-idari yapılanması, sosyal imkânları ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İlk olarak Yenilikçi Teknolojiler Uygulama Araştırma Merkezini (YETEM) inceleyen konuklar, YETEM’de yer alan Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Enerji Teknolojileri Birimi, Biyomühendislik Araştırma Birimi, laboratuvarlar ve cihazlar hakkında bilgi edindi.

Daha sonra 7 gün 24 saat hizmet veren Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi gezildi. Burada ayrıca buluşları ile bilim dünyasını aydınlatan Fuzuli, İbn-i Sina, Yunus Emre, Newton, Ali Kuşçu gibi 60 önemli şahsiyetin el dokuma portlerinin yer aldığı Halı Müzesi incelendi. 

Radyo SDÜ stüdyolarını da gezen konuklar, RATEM bünyesinde verilen hizmetler hakkında bilgi edindi. Mimarlar daha sonra Çalgı Belgeliğinde bulunan Teke Yöresine ait çalgı aletlerini inceledi. Ziyaret programı Mimarlık Fakültesi ziyareti ile sona erdi.

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Yüksek Mimar Caner Ataseven, kendisinin de bir SDÜ mezunu olduğunu vurgulayarak program ile üniversitede daha önce görmedikleri alanları keşfettiklerini yapılan başarılı çalışmaları daha detaylı inceleme ve öğrenme fırsatı edindiklerini söyledi. Ataseven bundan sonraki süreçte YETEM, Çalgı Belgeliği gibi böylesine verimli çalışmaların gerçekleştirildiği merkezleri her alanda anlatacaklarını ifade etti.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Türk ise mimarlar odasını üniversitemizde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Üniversite-şehir bütünleşmesi kapsamında böyle bir projeyi hayata geçiren SDÜ’yü tebrik eden Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rafet Kıstır, “Emekli Süleyman Demirel Üniversitesi mensubu ve mimarlar odası üyesi olarak hem ev sahibi hem de misafirim. Rektörlüğümüzün yaptığı bu organizasyon sayesinde üniversiteyle ilgili benim bilmediğim birçok gelişmeyi öğrendim. Çok güzel deneyimlerimiz oldu.” dedi ve kent üniversite işbirliğinin artarak gelişmesini diledi.

Medektif

- Türkiye Haberi, Haberler bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/11198799/mimarlar-odasi-temsilcileri-sdunun-konugu-oldu