Ülke TV Canlı Yayın Konuğu Rektör Polat Oldu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Ülke TV ekranlarında ”GENÇ VİZYON” programına konuk oldu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ÜLKE TV’de yayınlanan Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu ve İletişim Uzmanı İsmail Yolcu’nun moderatörlüğünü yaptığı “GENÇ VİZYON ” canlı yayınında KBÜ’ yü tanıtarak üniversite aday öğrencilerine seslendi.

Rektör Polat üniversite tercih dönemine yönelik gerçekleştirilen programda öğrencilere sunulan imkanlar, akademik başarılar gibi konulara değinirken moderatörün yönelttiği ve öğrencilerin sorduğu pek çok soruyu yanıtladı.

KBÜ Rektörü ”KBÜ’de 97 farklı ülkeden on iki bini aşkın uluslararası öğrencimiz var. 350 farklı üniversite, kurum ve kuruluşlarla anlaşmalarımız var. Bunun için çalışmalarımız ziyaretlerimiz hız kesmeden devam ediyor. KBÜ genç üniversite, biz kendimizi gerek akademik olsun, gerek teknik olsun son derece modern ve iyi eğitim kalitesiyle zirveye taşımak için emin adımlar atıyoruz. Buna örnek olarak Türkiye’de ilk kez ”Gelecek Çalışmaları” ana başlığında ve “Öngörü Çalışmaları, Gelecek Okur Yazarlığı ve Stratejik Tahmin” olmak üzere üç alt başlıkta UNESCO kürsüsü kuruldu. Türkiye’de ilk kez UNESCO kürsüsü KBÜ İşletme Fakültesinde kurulmuş oldu. Yabancı dil öğretiminde akredite olan ilk devlet üniversitesi olan Karabük Üniversitesi olmuştur. Türkiye’yi onurlandıracak başarılar Karabük Üniversitesinden çıktı, çıkacaktır. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile Karabük Üniversitesinde ”Siber Güvenlik Araştırma Merkezi” kuruluyor. Bu alanda yapılacak çalışmalar ile yenilik kavramının ötesine geçerek öğrencilerimizin kariyerlerinde önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Canlı yayında soruları yanıtlayıp Karabük Üniversitesi hakkında bilgiler veren Rektör ”Çok kültürlü ortamda okumak istermisiniz?” sloganıyla yeni tercih dönemine değerli öğrencileri Karabük Üniversitesine davet ediyorum. ” dedi.

Medektif

- Türkiye Haberi, Haberler bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/11590479/ulke-tv-canli-yayin-konugu-rektor-polat-oldu