Rektörümüzden Kütahya Çölyak ve PKU Yaşam Derneğine Ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Çölyak ve PKU Yaşam Derneğine ziyarette bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Çölyak ve PKU Yaşam Derneğini ziyaret etti.

Glütensiz Mutfak projesi kapsamında birçok dernek ve kişi ile görüşmeler sağlayan ve etkinlikler düzenleyen Kütahya Dumlupınar Üniversitesini temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Çölyak ve PKU derneklerine ziyaretlerde bulundu. Ziyaretinde çölyak hastalarının üniversitemiz için çok değerli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Uysal, çölyak hastaları ile ilgili DPÜ’nün çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Ziyaretin sonunda Uysal, Nuray Sayıner’e 30 kg glutensiz tarhana hediyelerini sundu.

PROF. DR. UYSAL: DPÜ’NÜN GLÜTENSİZ MUTFAK ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundan Prof. Dr. Uysal, “Çölyak hastalığının tek tedavisi yaşam boyu glutensiz diyet uygulaması. Ülkemizde glütensiz ürün pazarında ürün çeşitliliği az ve hammadde fiyatları yüksek olduğundan, glütensiz ürünlerin fiyatı normal besinlere göre daha yüksek. Bu nedenle Üniversitemizin Pazarlar Meslek Yüksekokulumuzda faaliyete geçirdiğimiz Glütensiz Mutfak projesi ile ürün çeşitliliğini arttırmayı ve ürün fiyatlarının düşürmeyi amaçladık” dedi.

Proje ile YÖK Üstün Başarı Ödüllerine başvuru gerçekleştirildiğini hatırlatan Rektör Uysal, “Kadınların çalışma hayatına katılmalarının sağlanması ve farkındalık amaçlı bu projede hastalar için sağlıklı ürünlerin üretimine destek sağlamaları önem arz ediyor. Başarı ile tamamlanan Glütensiz Mutfak projesinde üretilen ürünler Pazarlar Kadın Kooperatifi markası ve üniversitemiz desteği ile üretime devam ediyor. Proje mutfağımızda glütensiz tarhana, ekmek, tuzlu ve tatlı kraker çeşitleri kooperatifin sosyal medya hesapları aracılığıyla satışa sunulmaya başlandı ve yakında yeni ürünler de bu kapsama dâhil edilecek” ifadelerini kullandı.

Medektif

- Türkiye Haberi, Haberler bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/11631937/rektorumuzden-kutahya-colyak-ve-pku-yasam-dernegine-ziyaret