Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’dan Yeni İTÜ’lülere Hoş Geldiniz Mesajı

İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ve İTÜ Ailesine hoş geldin.

Öncelikle başarından dolayı seni tebrik ediyorum. Yoğun geçen bir sınav döneminin ardından İTÜ’ye girmeye hak kazandın. Attığın bu adım, umuyorum ki sana yeni ve daha güzel kapılar açacaktır.

Bizler; Teknik Üniversiteli olarak Ar-Ge, inovasyon, dijital teknoloji veya teorik bilgi olsun, kazandığımız ve edindiğimiz tüm birikimi katma değer hâline getirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Bu sayede ülkemizin geleceğine olduğu kadar insanlığa da büyük fayda sağlıyoruz. İTÜ, 250 yıllık geçmişinden aldığı büyük birikimle her zaman ülkemizin dönüştürücü gücü olmaya; gençlikten aldığı dinamizm sayesinde de daima yeni kalmaya devam edecektir.

İTÜ’nün bunca yıl başarılı bir Ar-Ge üniversitesi olarak kalması, aynı zamanda genç ve dinamik olmasıyla da ilişkili. Elbette bu, büyük oranda senin sayende gerçekleşiyor. Senin gibi genç, dinamik, çalışkan, üretken, yaratıcı zihinler sayesinde İTÜ bugüne dek kendini yenilemeyi hep başardı ve bundan sonra da başaracaktır.

Girmeye hak kazandığın bu okul iki buçuk asırlık tarihî birikime sahip. 2023 yılında 250. yaşına girecek olan İTÜ, bu yıl aynı zamanda “250. Yıl Öğrencileri”ni de ailesine dâhil etmiş oldu. İşte, sen de bu şanslı aile üyelerinden biri oldun. Böylece, ilerleyen dönemlerde gururlanarak, “Ben İTÜ’nün 250. Yıl öğrencisiyim,” diyebileceksin. Ne mutlu sana!

İTÜ ile artık hayallerini gerçekleştirirken aynı zamanda yeni şeyler öğrenmenin, sosyal aktivitelerin, sanatın, sporun ve arkadaşlığın da keyfini çıkarabileceksin.

İTÜ’lü olmak, aynı zamanda bir ailenin parçası olmaktır. Bir kez bu güzel aileye dâhil olduktan sonra, dünyanın neresinde olursan ol ve hangi meslekle uğraşıyorsan uğraş, İTÜ’lü olmanın gururunu bir ömür boyu taşıyacaksın.

Umuyorum ki burada geçireceğin eğitim dönemin, sana hayatın boyunca başarı, sağlık ve mutluluk getirir.

Aileye hoş geldin.

 

Prof. Dr. İsmail Koyuncu

Rektör

Medektif

- Türkiye Haberi, Haberler bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/11643878/rektorumuz-prof-dr-ismail-koyuncudan-yeni-itululere-hos-geldiniz-mesaji