BM ve FIFA arasında futbolda yolsuzluk ve suç alanında iş birliği anlaşması

Avusturya’nın başşehri Viyana’da Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Kabahat Büroyu UNODC Başkanı Ghada Fathi Waly ve Beynelmilel Futbol Federasyonları Birliği FIFA Başkanı Gianni Infantino, futbolda yolsuzluk ve kabahatle çaba alanında iş birliğini kasteden bir Uzlaşma Zaptı imza attı.

BM Viyana Büroyu’nde reelleştirilen imza merasiminde konuşan UNODC Başkanı Waly, beynelmilel alanda tesirli iki yaradılışın iş birliği yapmasından dinlediği memnuniyeti dile getirdi.

Waly, "UNODC ve FIFA'nın futbol ve spor faalliklerini yolsuzluğa karşı gözetmek, gençlerin kabahatlerinin önlenmesini teşvik etmek, çocukları ve genç sporcuları şiddet ve istismardan gözetmek için bu Uzlaşma Zaptı'nı imza atarak eforlarını birleştirmiş olmalarından çok hoşnudum." ifadelerini kullandı.

- Infantino: "Futbolda yolsuzluğa sıfır hoşgörü"

FIFA Başkanı Gianni Infantino da 2016’dan itibaren "yeni FIFA’nın" iyi yönetişim, gençlerin futbolda korunması ve yarışmaların manipüle edilmemesi için ciddi bir mücadele sarf ettiğini söyledi.

Infantino, BM ile imza atılan Uzlaşma Zaptı’nın FIFA için km taşı olduğunu belirterek, "Bu, yeni FIFA'nın ve benim futbolda yolsuzluğa karşı sıfır hoşgörü siyasetine salt bağlılığımızın altını çizmektedir." biçiminde konuştu.

Gençlerin gelişimini ve kabahati önlemeyi teşvik etmek için bedelleri ve hayat hünerlerini teşvik etmek emeliyle futbolunun eşsiz eforunu kullanmaya çalıştıklarını kaydolan Infantino, bu alanda UNODC gibi bir ortağa sahip olmaktan şeref dinlediklerini dile getirdi.

- Türkiye Haberi, Spor bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/foto/5359831/bm-ve-fifa-arasinda-futbolda-yolsuzluk-ve-suc-alaninda-is-birligi-anlasmasi