Volkan Deniz İkiz ile SEO ve Dijital Pazarlama Sektörü Hakkında Röportaj

2020 Ekim ayında Naklov SEO Ajansı' kuran Volkan Deniz İkiz’in ajansı SEO, Yazılım ve Dijital pazarlama hizmetleri sunmaktadır. Bu kapsamda Özel veya genel olarak ücretli/ücretsiz SEO eğitimleri, Wordpress veya özel yazılım internet sitesi kurulumu, yazılım/SEO danışmanlığı, Google Ads ve Sosyal medya reklamcılığı gibi çeşitli hizmetler Naklov çatısı altında sunulmaktadır.

Volkan Deniz İkiz ile röportajımızda kendisine birkaç soru sorduk. Kendisine bizi kırmadığı için çok teşekkür ediyor, Naklov’a ve SEO yolunda başarılar diliyoruz.

+ Merhaba Volkan bey, bize biraz işinizi anlatır mısınız?

- Selamlar, 10 yıldan uzun bir süredir SEO ve dijital pazarlama adına çalışmalar yürütmekteyim. Bu zamana kadar 1.000’den fazla internet sitesinin SEO projesini yönettim. Ayrıca ücretsiz SEO eğitimlerimiz ile 1.000’den fazla kişiye SEO’yu anlatarak sektörün gelişmesine naçizane katkı sağlamaya çalıştım ? Ayrıca 2020 Ekim ayında da müşterilerime daha kaliteli ve kurumsal hizmet vermek için kendi ajansım olan Naklov SEO ve Dijital Pazarlama Ajansı’nı kurdum.

+ Peki SEO nedir? Bize SEO hakkında en temel ve önemli kriterlerden bahseder misiniz?

- SEO (Search Engine Optimization), yani Türkçe tanımıyla arama motoru optimizasyonu demektir ve bir web sitesini arama motorlarında üst sıralara taşıma işlemidir. Bu işlem kapsamında istediğimiz anahtar kelimede üst sıralarda yer almak için çalışmalar yapmaktayız. En önemli SEO kriterlerinden birisi içeriktir. Sitenizin içeriği ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi sonuçlar elde edersiniz. Tabi bununla birlikte sitenizin mobil uyumlu olması ve hızlı açılması da sıralamanızı etkileyen en önemli maddelerden birisi.

+ Peki ya bize biraz reklamlardan bahseder misiniz? Reklam mı SEO’mu?

- Bir çok SEO uzmanı reklam vermeyi desteklemez ve sadece organik aramalara odaklanır. Ama işletmenizi internete taşırken SEO’nun yanında reklam çalışmaları ile de sitenize ziyaretçi elde ederek bu ziyaretçileri müşteriye dönüştürmeniz gerekiyor. SEO zaman gerektiren kalıcı bir çözümdür. SEO’da 3 aylık süre sonucunda elde edeceğiniz kalıcı ziyaretçi kitlesini reklam vererek 1 gün içinde ama geçici olarak elde edebilirsiniz. Yani sözün özü SEO’nun yanında Google Ads ve Sosyal medya reklamcılığı konularını da ele alarak siteniz üzerinden para kazanmaya başlayabilir, SEO yatırımınız için daha kolay bütçe yaratabilirsiniz.

+ Yanıtlarınız için çok teşekkür ediyorum Volkan bey. Peki ya Google Ads ve sosyal medya reklamcılığı arasındaki fark nedir? Hangisi tercih edilmeli?

- Bu keyifli sohbet için ben teşekkür ederim ? Google Ads ve sosyal medya reklamcılığı başlıkları aslında birbirinden çok farklı alanlar. Bu ikisi arasında tercih yaparken sizin kitlenizin hangi platformda olduğunu araştırıp ona göre karar vermeniz gerekiyor. Örneğin, direkt kurumsal firma sahiplerine veya beyaz yakalılara ulaşmak istiyorsanız bir sosyal medya kanalı olan Linkedin üzerinden hedef kitlenize kolayca ulaşabilirsiniz. Ama eğer hizmet sektöründeyseniz, örneğin nakliyat, su tesisatçısı, vinç kiralama, çekici hizmeti gibi anlık sektörlerdeyseniz Google Ads’i tercih etmenizi kesinlikle öneririm. Eğer bir çekici hizmeti sağlıyorsanız Facebook veya Instagram gibi platformlara ne kadar bütçe ayırırsanız ayırın tatmin edecek düzeyde müşteri kazanamazsınız. Ama Google Ads ile anında müşteri kazanabilirsiniz. Eğer tanıtacak bir ürününüz varsa bunu da Facebook, Instagram, Twitter veya Linkedin gibi platformlarda sosyal medya reklamları ile tanıtabilirsiniz.

+ Çok teşekkür ediyorum. Peki ücretsiz SEO eğitimleriniz hakkında kısaca bahseder misiniz? Kaç gün sürüyor? Katılımcılara neler sunuyor?

- Ücretsiz SEO eğitimlerimiz yaklaşık olarak 3 veya 4 gün sürüyor. Bu kapsamda SEO’ya başından sonuna kadar değinerek katılımcılarımızın kendi internet sitelerine kendi SEO’larını yapmalarını veya kurumsal firmalara SEO hizmeti sunabilmelerini sağlıyoruz. Bu işi tamamiyle ücretsiz yapıyoruz. Bunun asıl sebebi SEO sektörünün hacmini artırmak. Bu da SEO sektörünü hep beraber büyütmemize olanak sağlıyor. ? Ücretsiz SEO eğitimlerimiz için beni sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz. Özellikle Instagram üzerinde daha çok aktifim.

Instagram hesabım: https://instagram.com/volkandenizikiz

+ Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Volkan bey. SEO ve Dijital pazarlama alanındaki çalışmalarınız için başarılar diliyorum. Umarım pandemi süreci sonlandığı zaman fiziksel eğitimlerinize katılma şansı da yakalarız ve yüz yüze tanışma fırsatı yakalamış oluruz. Başarılar diliyor, keyifli çalışmalar diliyorum.

- Bu güzel sohbetiniz için ben teşekkür ederim. Fiziksel ve Online SEO eğitimlerime mutlaka beklerim. Kendinize çok iyi bakın. Sağlıcakla kalın.

Volkan Deniz İkiz ile yaptığımız bu röportajda hem biraz kendisini tanımış olduk, hem de SEO ve dijital pazarlama hakkında temel bilgiler öğrenmiş olduk. Naklov SEO ajansı’nın internet sitesine https://naklov.com/ adresinden ulaşabilir, hem Naklov ekibi ile hem de Volkan Deniz İkiz ile istediğiniz zaman irtibata geçebilirsiniz.

- Türkiye Haberi, bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/roportaj/5650290/volkan-deniz-ikiz-ile-seo-ve-dijital-pazarlama-sektoru-hakkinda-roportaj