Tahran'da öğrenciler, İranlı nükleer fizikçiye suikastın ardından gösteri düzenledi

İran'ın başkenti Tahran'da nükleer fizikçi bilim insanı Muhsin Fahrizade'ye müteveccih suikastın ardından Milli Güvenlik Yüksek Konseyi binasının önünde bir araya gelen talebeler, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'e karşı intikam çağrısında bulundu.

İran medyası, talebeler ve birkaç din adamından oluşan grubun başkent Tahran'daki Milli Güvenlik Yüksek Konseyi binası önünde bir araya geldiklerine ait görüntü yayınladı.

Hamleyle alakalı yargılanan İsrail ve Amerika Birleşik Devletlerine karşı "Barış yok, teslimiyet yok, Amerika Birleşik Devletleri ile savaş var", "İsrail'e vefat" sloganları atan grubun İran'ın nükleer programının Beynelmilel Atom Enerjisi Ajansının UAEA teftişlerinden tamamen çıkarılmasını arz eden sloganlar atması da dikkati çekti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin başındaki hükümeti de Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in terörist eylemlerine karşı tesirsiz kalmakla yargılayan göstericiler, attıkları sloganlarla İsrail ve Amerika Birleşik Devletlerine karşı "intikam" çağrısında bulundu.

İran nükleer programının mimarı olarak tanınan bilim insanı Muhsin Fahrizade, Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde tertip edilen terör hücumunda yaşamını kaybetmişti. İranlı yetkililer, suikasta ait İsrail'i yargılamıştı.

Amerika Birleşik Devletlerinde başkanlık tercihlerini kazanan Joe Biden yarıyılında İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki gerginliğin eksileceğine dair temenniler oluşmuştu. Beynelmilel medyada, 20 Ocak 2021'de Beyaz Saray'dan parçalayacak olan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın vazife süresi sona ermeden İsrail ile İran'ı provoke edecek adımlar atabileceğine ait kaygılara yer verilmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Irak'taki İran dayanaklı milis gruplara, Trump vazifesinden bölene kadar Amerika Birleşik Devletlerine karşı eylemleri durdurma yönergeyi verdiği iddia edilmişti.

- Türkiye Haberi, Dünya bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/video/5761429/tahranda-ogrenciler-iranli-nukleer-fizikciye-suikastin-ardindan-gosteri-duzenledi