BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz'dan DBS eleştirisi: Bu sistemden vazgeçilmelidir (ÖZEL HABER)

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Doğan Yılmaz, Defter Beyan Sistemi'nin (DBS) altyapı ve donanım sıkıntısı yüzünden meslektaşlar için çileye dönüştüğünü, alternatifi olmayan bu sisteme mahkum bırakıldıklarını ve bu sistemden vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)- BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz yaptığı açıklamada DBS sistemini eleştirdi. Başkan Yılmaz, 4 senedir kullanılan Defter Beyan Sistemi'nde altyapı ve donanım eksikliği nedeniyle kronik hale gelen sorunların her beyanname döneminde on binlerce meslek mensubu için çileye dönüştüğünü ifade etti.

"ADETA KADERİMİZE TERKEDİLDİK"

Sistemin sorunlarını ilgili birimlere ilettiklerini belirten Yılmaz, "İlgili birimlere pek çok kez iletilen şikayetlere rağmen herhangi bir çözüm üretilememektedir. Milyonlarca mükellefin sorumluluğunu taşıyan meslektaşlarımız, iflas eden bu sistemle başbaşa bırakılmış, adetâ kaderine terkedilmiştir" dedi.

"BU SİSTEMDEN VAZGECİLMELİDİR"

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sonlandırdı; "Meslek mensubuplarımıza reva görülen bu muameleyi kabul etmiyoruz. Kurulan bu sistemin alternatifsiz olması, meslek mensuplarının ve mükelleflerin tek sisteme mahkum edilmesi yanlıştır. Ya sorunlar yetkililerce acil şekilde çözüme kavuşturulmalı ya da Defter Beyan Sistemi'nden vazgeçilmelidir."

- Türkiye Haberi, Gündem bölümünde yayınlandı
https://www.turkiyehaberi.com/haber/9214393/bsmmmo-baskani-dogan-yilmazdan-dbs-elestirisi-bu-sistemden-vazgecilmelidir-ozel-haber